2011. január 31., hétfő

RÁT helyett Bérpótló juttatás - 2011

Kedves Olvasóim!

Sokak vagyunk sajnos nemcsak itt Dunapatajon, akik, munka nélkül vagyunk és ebben a helyzetben kell eltartani családunk.Néhány fontos információt megosztanák veletek, hátha valaki nem tudott részt venni a megbeszélésen, amikor a Polgármesterünk Dusnoki Csaba, tájékoztatott minket.
Mi is az a Bérpótló juttatás?Az aktív korú nem foglalkoztatott személyek részére megállapított rendelkezésre állási támogatást (RÁT) a bérpótló juttatás (BPJ) váltja fel. A bérpótló juttatás összege: a mindenkori öregségi nyugdíj legkisebb összege.(28.500.-Ft)
Kinek jár? Az ellátásra való jogosultságot a települési önkormányzat továbbra is szociális rászorultság alapján állapítja meg, de az érintetteknek az eddiginél aktívabban kell közreműködniük a munkakeresésben.A bérpótló juttatásra való jogosultságot évente felül kell vizsgálni.
A folyósítás egy éve alatt a juttatásra jogosult személynek legalább 30 munkanap munkaviszonyt – beleértve az egyszerűsített foglalkoztatást, közfoglalkoztatást, közérdekű önkéntes munkatevékenységet – kell igazolni. Tehát 2012-ben csak annak fog továbbrais járni a BPJ, aki igazolni tud legalább 30 nap munkaviszonyt!!A jogosultsági feltétel teljesül abban az esetben is, ha az érintett 6 hónap időtartamot meghaladó munkaerő-piaci képzésben, vagy munkaerő-piaci programban vesz részt.


Ne felejtse el senki leadni papírjait az Önkormányzatnál a BPJ jogosultság megállapításához!
Röviden ennyi, remélem hasznos volt ez a bejegyzés! 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése