2012. február 12., vasárnap

Megfagyott egy nő Dunapatajon

Kedves Olvasóim, egy újabb szomorú eset történt:

Halálra fagyott egy nő Dunapatajon – írja a Baon.hu. A negyvennyolc éves asszonyra szerdán találtak rá, de a vizsgálatok szerint már napok óta halott volt, halálát pedig valószínűleg kihűlés okozta.

A Kalocsai Rendőrkapitányság a közigazgatási eljárásban vizsgálja egy 48 éves nő rendkívüli halálesetét. Február 8-án, a dunapataji körzeti megbízottnak jelentette be egy helybéli, a nő halálát. Elmondta, hogy szerdán 14:45 órakor talált rá a nő holttestére annak dunapataji otthonában. A házban nem volt se víz, se áram, és tüzelő sem, a kályha is üres volt. Az udvaron viszont halomban állt a tűzifa, amit az önkormányzat emberei aznap délelőtt dobáltak be a kerítésen át.
Az elhunytat megvizsgáló orvos elsődleges véleménye szerint a nő 2-3 napja vesztette életét, valószínűleg kihűlés okozta a halálát – tájékoztatott minket Mihályné Bornemisza Eleonóra, a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője.

AMIT MINDEN ÁLLAMPOLGÁRNAK ÉRDEMES TUDNI A FAGYHALÁLRÓL !
A fagyási sérülés nemcsak fagypont alatti hőmérsékleten jöhet létre. A test hajszálerei összehúzódással védekeznek a jelenség során, melynek következtében elsősorban a végtagokon lecsökken vagy megszűnik a vérkeringés.
A fagyási sérült ellátása alkalmával első lépésben meg kell akadályozni a további lehűlést, ezért takarjuk le, vigyük meleg helyre. A vérkeringés helyreállítása végett a szűk- és főként vizes-ruházattól szabadítsuk meg. Adjunk a sérültnek meleg, alkoholmentes italt. A felmelegítés fokozatosan történjen.
Tilos a sérült testrészeket dörzsölni, a sérült testrészt meleg víz alá tenni, valamint a gyors, és hirtelen felmelegítés!

A rendőrség a jövőben is együttműködik a társadalmi összefogás szellemében a jelzőrendszer részeként, a települési önkormányzatokkal és a társszervekkel, (katasztrófavédelem, mentők) a tragédiák elkerülése érdekében

Kérjük, hogy lehetőségük szerint:• Látogassák közeli, és távoli hozzátartozóikat, magányosan élő családtagjaikat, szomszédjaikat, ismerőseiket!
• Ellenőrizzék, hogy idős szüleiknek van-e elegendő tüzelője!
• Megfelelően működnek-e a fűtési rendszerek!
• Tudnak-e gondoskodni lakásuk fűtéséről!
• Na hagyják magára utcán fekvő embereket!
• Járjunk utána, hogy a vallási közösségek rendezvényeiről esetlegesen! távolmaradó ismerősök nem szorulnak e segítségre.
Kérjük, amennyiben veszélyezett személyről van tudomásuk, aki bármely okból kihűlésnek van kitéve, tegyenek bejelentést az ingyenesen hívható 112-es segélyhívó számon.
Forrás: PMRFK Bünmegelőzés

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése